Afwijken basisgroep formulier

Basisgroepen:
Bij Kinderopvang Plezier worden kinderen opgevangen in basisgroepen. Een kind wordt opgevangen in één basisgroep. Daarnaast hebben alle kinderen een tweede basisgroep. De maximale grootte van de basisgroep wordt afgestemd op de leeftijd van de kinderen in de basisgroep, waarbij naarmate de kinderen in de basisgroep ouder zijn, de basisgroep uit meer kinderen mag bestaan. De maximale grootte van de basisgroep wordt bepaald op grond van tabel 2 in bijlage 1, onderdeel b, bij het Besluit Kwaliteit Kinderopvang. Met het ondertekenen van de plaatsingsovereenkomst geven ouders toestemming dat hun kind tijdens de duur van de plaatsingsovereenkomst ook kan worden opgevangen in één andere basisgroep dan de eerste basisgroep.

Bij Kinderopvang Plezier kennen wij twee eerste basisgroepen:

  • Kleuren groep
  • @pples groep

In de Kleuren groep worden maximaal 30 kinderen opgevangen variërend van groep 1 t/m 6 van het basisonderwijs. Op deze groep staan maximaal 3 pedagogisch medewerkers.

De Kleuren groep is verdeeld in drie tafelgroepen:

Tafelgroep Rood bevindt zich in de rode zaal. Deze groepsruimte is ingericht en afgestemd voor groep 1 t/m 2 van het basisonderwijs. In de rode zaal worden maximaal 10 kinderen opgevangen door 1 pedagogisch medewerker.
Tafelgroep Geel bevindt zich in de gele zaal. Deze groepsruimte is ingericht en afgestemd voor groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs. In de gele zaal worden maximaal 11 kinderen opgevangen door 1 pedagogisch medewerker.
Tafelgroep Oranje bevindt zich in de oranje zaal. Deze groepsruimte is ingericht en afgestemd voor groep 4 t/m 6 van het basisonderwijs. In de oranje zaal worden maximaal 11 kinderen opgevangen door 1 pedagogisch medewerker.

De @pples groep:

De @pples groep bevindt zich in de @pples zaal. Deze groepsruimte is ingericht en afgestemd voor groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs. In @pples worden maximaal 12 kinderen opgevangen door 1 pedagogisch medewerker.

Onze tweede basisgroep:
De Regenboog groep. In de Regenboog groep worden maximaal 30 kinderen opgevangen variërend van groep 1 t/m 8van het basisonderwijs. Op deze groep staan maximaal 3 pedagogisch medewerkers.

Samenvoegen van basisgroepen:
Ieder kind wordt op de opvangdag in zijn eigen basisgroep opgevangen. Kinderen uit verschillende basisgroepen kunnen worden samengevoegd in hun tweede basisgroep op rustige dagen en bij een lagere kindbezetting – bijvoorbeeld aan het einde van de dag en tijdens schoolvakanties. Voor alle kinderen is de tweede basisgroep de Regenboog groep. De tweede basisgroep kan worden ingedeeld in tafelgroepen, waarbij het streven is om dezelfde kinderen met hun mentor in een tafelgroep te hebben. Omdat de pedagogisch medewerkers veelvuldig samenwerken, zijn zij in deze samengestelde basisgroep voor de kinderen vaak al een vertrouwd gezicht.

Groep basisonderwijs

Basisgroep 1

Basisgroep 2

Groep 1 t/m 6 Kleuren groep Regenboog groep
Groep 6 t/m 8 @pples groep Regenboog groep

Scenario 1
Tijdens een schoolvakantiedag is de Regenboog groep geopend. Dit is een groep van kinderen in de leeftijd van 4 – 13 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 30 kinderen met maximaal drie pedagogisch medewerkers.

Scenario 2
Alle vaste basisgroepen zijn geopend.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Ik geef toestemming dat mijn kind in een tweede basisgroep opgevangen mag worden.

Naam kind
Toestemming kind 2
Toestemming kind 3
Toestemming kind 4
Naam ouder/ verzorger

“Wat zijn jullie liefdevol en waarderend naar onze kinderen! Zo mooi hoe jullie hun sterke kanten zien en benoemen.”

Ineke – moeder van K. en J.

Scroll naar boven